Ciorba de dovlecei umpluti
Gustoasa si groasa, de servit in zile de duminica si nu numai. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Placinta saseasca
Grisul va deveni diafan pentru placinta traditional saseasca daca este fiert la foc mic, iar cand incepe sa clocoteasca se va adauga grisul in ploaie, amestecandu-se energic pentru a nu se forma cocoloase.
Ingrediente
- 220 g gris;
- 800 ml lapte;
- 5 oua;
- 50 g unt;
- 500 g branza de vaci;
- 50 g faina;
- coaja rasa de la o lamaie;
- 200 g zahar;
- zahar vanilat;
- 50 g pesmet;
- praf de sare;
- 50 g zahar pudra.
Mod de Preparare Placinta saseasca
- in lapte clocotit, se agauga grisul sub forma de ploaie, amestecand metodic si continuu, pana fierbe, dupa care se lasa la racit;
- se amesteca pe rand branza de vaci impreuna cu zaharul, faina, coaja de lamaie, zaharul vanilat, ouale si sarea, dupa gust;
- intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, se aseaza grisul fiert;
- deasupra se intinde compozitia din branza de vaci si se coace la cuptor aproximativ 15 - 20 minute;
- la final se pune zahar pudra.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.