7,297 oferte
3,178 obiective

Musaca de varza

Reteta adaugata de catre admin in data de 2017-04-30
10.0/10 din 1 vot


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Musaca de varza

Acest gen de mancare seamana mult cu varza de Cluj.

Ingrediente

  • 1 pahar de orez;
  • 2 cepe;
  • 6 ardei grasi;
  • 1 pahar de smantana;
  • 1 varza;
  • 1 pahar de untdelemn;
  • 1 kg de rosii;
  • 500 g de carne slaba de porc;
  • 1 cana de supa de carne;
  • 1 lingurita de pasta de ardei;
  • 1 lingura de pasta de rosii;
  • piper, sare, cimbru.

Mod de Preparare Musaca de varza

  • se toaca cepele si carnea, apoi se pun in 2-3 linguri untdelemn, la calit; se adauga apa sa se-nabuse;
  • orezul se spala si se pune la fiert;
  • se toaca varza marunt, daca e acra se spala in 2-3 ape, sa se desareze;
  • cand a fiert orezul, se clateste si, scurs bine, se pune peste carnea tocata;
  • se amesteca cu pasta de rosii si ardei, se pipereaza din belsug, se potriveste de sare;
  • se taie rosiile si ardeii felii;
  • pe fundul cratitei se pune restul de untdelemn, o parte din rosii si ardei si un strat de varza;
  • urmeaza un strat de carne cu orez, rosii, ardei, un praf de cimbru, iar varza, carne si tot asa pana se termina; ultimul strat e de varza, ardei si rosii;
  • se toarna supa, smantana, se da la cuptor, acoperit, sa se coaca si sa se caleasca varza, cam o ora.

Mod de servire

Se serveste cu vin rosu.

+ adauga comentariu pentru Musaca de varza COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania