Desert din fructe crude
Pere si piersici cu zeama de lamaie, miere, nuca macinata si frisca. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Miel la tava
Aceasta specialitate se recomanda a fi prezenta in toate meniurile de Pasti de pe ale noastre meleaguri, nu doar in Muntenia.
Ingrediente
- 1 miel de vreo 6-8 kg, fara maruntaie si partea de jos a picioarelor;
- 200 ml de untdelemn;
- 2 pahare de vin alb;
- 1-2 capatani de usturoi;
- sare si piper;
- 200 g de unt;
- 2-3 legaturi de usturoi verde.
Mod de Preparare Miel la tava
- se piseaza pasta usturoiul vechi, cel verde se taie felioare;
- mielul nu se spala, se sterge doar cu o tesatura uscata pe exterior, iar pe interior se curata cu un servet udat in apa cu otet;
- se freaca carnea cu sare, pasta de usturoi, piper si apoi unt;
- se asaza tava cu unt si ulei in cuptorul incins si, cand sfaraie grasimea, se potriveste mielul cu spinarea in sus;
- se inteteste focul;
- se unge cu grasime carnea, pana se rumeneste;
- se toarna vinul peste carne si se tot unge si adauga apa pana se fragezeste;
- se presara usturoiul peste carne si sos si se orneaza cu usturoi verde, apoi se lasa inca 10 minute la cuptor.
Mod de servire
Se poate servi cu legume la cuptor.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.