7,297 oferte
3,178 obiective

Mancare de pui cu hasmatuchi

Reteta adaugata de catre admin in data de 2014-03-27
7.0/10 din 3 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Mancare de pui cu hasmatuchi

Pulpe de pui cu sos de smantana, hasmatuchi si lamaie.

Ingrediente

  • 4 pulpe mici de pui;
  • 1 legatura de hasmatuchi;
  • 2-3 linguri de smantana;
  • 50 g de unt;
  • 2 linguri de faina;
  • 1 lamaie;
  • sare.

Mod de Preparare Mancare de pui cu hasmatuchi

  • pulpele se spala si se crusteaza din loc in loc, ca sa se patrunda mai bine, apoi se calesc in unt topit, intorcandu-se pe toate partile; se stinge cu apa calda cat sa acopere pulpele si se continua fierberea, pana cand carnea se desprinde de os;
  • faina se dizolva in 150 ml de apa si se fierbe la foc mic, amestecand incontinuu pana se ingroasa sosul, iar la ultimele 2-3 clocote se adauga smantana, se sareaza dupa gust si se omogenizeaza;
  • se toarna apoi sosul in oala cu pulpele fierte, impreuna cu zeama de la o jumatate de lamaie;
  • se presara hasmatuchi tocat marunt si se adauga jumatatea de lamaie ramasa, taiata in sferturi de rodele; se lasa mancarea sa mai dea intr-un clocot, apoi se stinge focul.

Mod de servire

Se serveste calda, de preferinta cu mamaliga.

+ adauga comentariu pentru Mancare de pui cu hasmatuchi COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania