7,297 oferte
3,178 obiective

Gulas de Mures

Reteta adaugata de catre admin in data de 2014-10-31
9.1/10 din 11 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Gulas de Mures

Gulas cu carne de vita, cartofi, ciuperci, legume si taitei.

Ingrediente

  • 500 g de carne de vaca;
  • 3 cepe;
  • 100 ml de ulei;
  • 2 morcovi;
  • 1 telina;
  • 1 ardei gras;
  • 1 capatana de usturoi;
  • 2 oua;
  • 1 ceasca de faina;
  • piper, sare, chimen, boia;
  • ardei iute;
  • 1 ½ kg de cartofi;
  • 500 g de ciuperci;
  • 1 legatura de patrunjel;
  • 1 lingura de pasta de tomate;
  • 500 ml de supa de oase.

Mod de Preparare Gulas de Mures

  • se curata carnea de vita de pielite, se spala si se taie bucati mici;
  • se rad morcovii si telina, se taie marunt ardeiul gras si ceapa;
  • se taie cartofii cuburi si ciupercile feliute, se toaca patrunjelul verde, iar pasta de tomate se dilueaza cu 2-3 linguri de apa;
  • se inabusa ceapa, morcovii, telina si ardeiul gras in ulei cu putina supa de oase, dupa care se adauga boia de ardei dulce si pasta de tomate, carnea si restul de supa de oase si se lasa sa fiarba acoperit si molcomit;
  • se framanta o coca de taietei din oua, faina, sare si 1 cescuta cu apa;
  • se adauga sare si chimen si se continua fierberea aproximativ 2 ore;
  • cand carnea s-a fragezit, se adauga galuscute mititele, rupte din aluat si cartofii( daca amestecul a scazut, se mai pune apa fierbinte sau supa de oase);
  • la final se pun ciuperci, usturoi, piper si ardei iute, apoi patrunjel verde taiat marunt.

Mod de servire

Se serveste cu vin alb.

+ adauga comentariu pentru Gulas de Mures COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania