7,297 oferte
3,178 obiective

Galuste de branza cu sos de rosii

Reteta adaugata de catre admin in data de 2016-09-29
5.0/10 din 2 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Galuste de branza cu sos de rosii

Galuste din branza dulce frecata cu oua si gris, in sos de rosii cu usturoi.

Ingrediente

  • 500 g de branza dulce;
  • 75 g de gris;
  • 3 oua;
  • 4 linguri de pasta de rosii;
  • 50 g de faina;
  • 1 lingurita de zahar;
  • 50 g de unt;
  • 3 catei de usturoi;
  • 2 foi de dafin;
  • 1/2 lingurita de cimbru;
  • 1/2 legatura de verdeata;
  • sare.

Mod de Preparare Galuste de branza cu sos de rosii

  • albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare, cu un praf de sare;
  • branza se paseaza si se amesteca cu grisul, o lingura de faina si galbenusurile; se incorporeaza usor spuma de albusuri si se sareaza dupa gust;
  • din compozitia obtinuta se modeleaza galuste, care se pun la fiert in apa clocotita cu sare; cand acestea se ridica la suprafata apei, se scot pe un platou si se pastreaza la cald;
  • faina ramasa si pasta de rosii se dizolva in 250 ml de apa;
  • cateii de usturoi se curata, se taie felii si se calesc putin in unt topit; se stinge cu pasta de rosii diluata;
  • se adauga si zaharul, cimbrul si foile de dafin rupte in bucati, la foc mic;
  • cand sosul s-a ingrosat, se presara sare si verdeata taiata marunt, apoi se toarna peste galuste.

Mod de servire

Se servesc fierbinti.

+ adauga comentariu pentru Galuste de branza cu sos de rosii COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania