Tochitura olteneasca
Mancare olteneasca cu carne de porc, ceapa, vin alb si ardei iute, numai buna pentru un pranz satios. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Friptura de pasare cu afine si mere
Reteta adaugata de catre
visanraluca in data de
2014-01-29
3 voturi
din Descriere Friptura de pasare cu afine si mere
Friptura de pasare, imbogatita cu cimbru si dafin, servita cu afine si mere.
Ingrediente
- 1 gaina sau 1 pui;
- 250 g de slanina;
- 40 de unt;
- 3 cepe;
- 250 g de afine;
- 350 g de mere din compot;
- 1/2 kg de smantana;
- 1 foaie de dafin;
- 1 lingurita de cimbru;
- sare si piper.
Mod de Preparare Friptura de pasare cu afine si mere
- se curata gaina (sau puiul) si se inveleste in fasii subtiri de slanina;
- se aseaza apoi la prajit intr-o cratita cu unt topit, impreuna cu cepele taiate marunt, cimbrul si dafinul; cratita se acopera cu un capac si din cand in cand se adauga cateva linguri cu smantana;
- dupa ce carnea este bine patrunsa, se aseaza pasarea pe un platou, iar deasupra se toarna sosul fierbinte dat prin strecuratoare;
- friptura se serveste impreuna cu garnitura de afine si mere.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.