Placinta bucuresteana cu mere
Placinta bucuresteana cu mere este un desert fin, nu foarte dulce. Succesul retetei depinde de aluat, care nu trebuie framantat prea mult pentru a nu deveni elastic, altfel nu va creste la copt. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Ficat cu costita si cartofi
Ficat de vita prajit, cu cartofi rumeniti in unt si costita in sos de vin si lamaie.
Ingrediente
- 1/2 kg de ficat de vita;
- 100 g de costita afumata;
- 5 linguri de unt;
- 1 lingura de faina;
- 1 kg de cartofi;
- 2 linguri de vin;
- cateva fire de patrunjel;
- zeama de la o jumatate de lamaie;
- 1 foaie de dafin;
- sare si piper.
Mod de Preparare Ficat cu costita si cartofi
- cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se inabuse in 2 linguri de unt, timp de 10-15 minute; se adauga putina apa si un praf de sare;
- ficatul se spala si se taie in felii de 2 cm latime, care se presara cu sare si piper, se trec prin faina si se rumenesc in unt fierbinte, pe ambele parti; cand se intorc prima oara, se pune in tigaie si foaia de dafin;
- costita se taie in felii subtiri si se prajeste putin, adaugandu-se in tigaie vinul si lasandu-l sa fiarba putin; dupa aceea, se ia tigaia de pe foc, se toarna zeama de lamaie si se amesteca;
- la masa, se aseaza pe farfurie ficat, costita si cartofi, care se stropesc cu sos de unt, lamaie si vin, apoi se presara cu verdeata.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.