7,297 oferte
3,178 obiective

Drob de urzici

Reteta adaugata de catre admin in data de 2012-04-18
8.6/10 din 5 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Drob de urzici

Pentru perioada postului, dar si cand sezonul verdeturilor e in toi, acest drob de urzici e ideal. Usor de preparat si gustos in acelasi timp.

Ingrediente

  • 500 g de urzici;
  • 6 cepe;
  • 1 capatana usturoi;
  • 12 oua;
  • 2 linguri de unt;
  • sare si piper;
  • cimbru si marar verde;
  • 1 cosulet de ciuperci de vara (bureti de roua, urechiuse, vinetele).

Mod de Preparare Drob de urzici

  • se spala urzicile si se pun la fiert 15 minute, in apa clocotita;
  • se toaca cepele, bob de porumb, si se pun la calit in unt;
  • se taie marunt ciupercile, se pun peste ceapa aurie si se lasa si ele la calit 20 de minute, adaugandu-se piperul si sarea;
  • se piseaza pasta usturoiul, mararul si cimbru;
  • se scurg urzicile si se toaca;
  • se bat ouale, se invart bine cu usturoi, marar si urzici si se amesteca apoi cu ciupercile; se aranjeaza intr-o forma de cozonac;
  • se pun la cuptor la foc mic sa se inchege si sa se rumeneasca.

Mod de servire

Se serveste cu vin alb si sec.

+ adauga comentariu pentru Drob de urzici COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania