7,297 oferte
3,178 obiective

Conopida cu sos de cascaval

Reteta adaugata de catre monica in data de 2015-09-30
10.0/10 din 1 vot


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Conopida cu sos de cascaval

Conopida, mazare, porumb si morcovi cu sos, verdeata si cascaval ras.

Ingrediente

  • 1 conopida mijlocie (750 g);
  • 2 morcovi;
  • 1 ceapa;
  • 150 g de mazare;
  • 100 g de porumb;
  • 200 ml de lapte;
  • 1 lingura de faina;
  • 1 lingura de ulei;
  • 1 legatura de verdeata;
  • 30 g de unt;
  • 150 g de cascaval ras;
  • sare si piper.

Mod de Preparare Conopida cu sos de cascaval

  • conopida se desface in buchetele, care se fierb timp de 10 minute;
  • dupa ce se curata si se spala, morcovii se taie cubulete si se fierb impreuna cu mazarea si porumbul;
  • ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine transparenta;
  • faina se dizolva in laptele rece, apoi amestecul se pune la fiert la foc mic, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana se ingroasa sosul;
  • se stinge focul si se incorporeaza untul, 100 g de cascaval ras, putin piper si sare dupa gust;
  • dupa ce se scurg, legumele se distribuie in farfurii, se presara cu sare si piper (tinand insa cont si de cantitatea de condimente din sos), apoi se stropesc cu sos; deasupra se presara verdeata tocata si restul de cascaval ras.

+ adauga comentariu pentru Conopida cu sos de cascaval COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania