7,297 oferte
3,178 obiective

Coltunasi cu urzici

Reteta adaugata de catre admin in data de 2014-03-27
10.0/10 din 1 vot


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Coltunasi cu urzici

Coltunasi cu urzici si cascaval.

Ingrediente

  • 5 gramezi de urzici;
  • 450 g de faina;
  • 2 oua;
  • 100 g de unt;
  • 150 ml de lapte;
  • 150 g de cascaval;
  • sare, piper si nucsoara macinata.

Mod de Preparare Coltunasi cu urzici

  • se cern 400 g de faina intr-un castron, iar la mijloc se face o adancitura in care se pun 150 ml de apa si ouale batute cu sare dupa gust; se framanta un aluat potrivit de tare, care se inveleste intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca;
  • urzicile se spala, se curata si se fierb timp de 10 minute, apoi se storc bine si se toaca marunt;
  • se topesc intr-o tigaie 50 g de unt, se presara 20 g de faina si se omogenizeaza rapid, apoi se toarna cate putin lapte, amestecand continuu, pana se obtine un sos alb gros;
  • cand sosul s-a racit, se incorporeaza urzicile, 100 g de cascaval ras, sare si condimente dupa gust;
  • pe o planseta presarata cu faina, se intinde aluatul in foaie groasa de 3-4 mm, din care se taie patratele cu latura de 7-8 cm; se repartizeaza umplutura pe jumatate dintre patrate, se acopera cu cele ramase si se presaza marginile din loc in loc, cu dintii unei furculite;
  • se pun coltunasii la fiert in apa sarata clocotita, la foc mediu; cand sunt gata, se ridica la suprafata;
  • se scurg si se pun deasupra restul de unt taiat in felioare si cascavalul ras ramas.

Mod de servire

Se servesc calzi.

+ adauga comentariu pentru Coltunasi cu urzici COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania