Compot de corcoduse
Compot de corcoduse, facut dupa o reteta dobrogeana. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Ciorba taraneasca
Ciorba taraneasca de vacuta sau de purcel este o mancare energica des intalnita pe mesele celor din Prahova.
Ingrediente
- 1 ceapa mare;
- 2 morcovi;
- 1 telina mica;
- 2 pastarnaci;
- 1 radacina patrunjel;
- 2 ardei grasi;
- 4 rosii;
- 4 cartofi;
- 100 g mazare verde;
- 150 g de fasole verde;
- 1 sfert de varza alba;
- 1 conopida mica;
- 1 dovlecel;
- 1 vinetica;
- leustean, patrunjel verde;
- sare;
- 1 kg de oase mari de vaca sau porc;
- 1 l de bors;
- 1 kg de piept de vitel, vaca sau carne slaba de porc, sau bucatele de carne de pui.
Mod de Preparare Ciorba taraneasca
- se pun oasele la fiert, impreuna cu carnea, in 3 l de apa, la foc mic, sa nu se tulbure;
- se curata si se taie fasii, bucatele, feliute morcovii, pastarnacul, patrunjelul, ceapa, fasolea, varza, ardeii, rosiile;
- dupa o ora, se adauga la fiert, pentru inca 30 de minute, cele pregatite mai sus, plus mazarea;
- se curata cartofii, se taie cubulete, felii, cartofii, dovlecelul, vanata, conopida;
- se scot oasele, care fierb de o ora si jumatate, zeama se degreseaza daca se doreste;
- se adauga cartofii si celelalte;
- peste inca 15 minute de clocotit se pun sarea si borsul si se mai lasa pe foc inca 3-5 minute;
- se mai adauga apa daca e cazul, iar la final se adauga leustean tocat.
Mod de servire
Se poate servi cu ardei iute si smantana.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.