7,297 oferte
3,178 obiective

Ciorba de urzici

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-04-20
7.4/10 din 7 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Ciorba de urzici

Potrivita pentru sezonul de primavara, usoara si plina de vitamine.

Ingrediente

  • 1/2 kg de urzici;
  • 1 capatana mica de usturoi;
  • 200 ml de iaurt;
  • 1 l de bors;
  • leustean, piper si sare;
  • 1 ceapa;
  • 2-3 linguri de orez;
  • 1 ou;
  • 1 lingurita de hrean ras.

Mod de Preparare Ciorba de urzici

  • se spala bine urzicile, se indeparteaza tulpinele mai groase, se oparesc si se toaca;
  • se taie ceapa marunt;
  • se pune totul la fiert in 2 l de apa clocotita;
  • se toaca usturoiul;
  • dupa 30 de minute se adauga orezul;
  • se bate iaurtul cu ou, zeama din ciorba si usturoi pisat;
  • dupa ce orezul a fiert un sfert de ora, se pune borsul cu hrean;
  • se toaca leusteanul;
  • dupa ce a fiert borsul 5 minute, se drege ciorba cu iaurt batut, cateva clocote si apoi se ia de pe foc;
  • se presara leustean.

Mod de servire

Se serveste cu ardei iute.

+ adauga comentariu pentru Ciorba de urzici COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania