Ciorba bucovineana din carne de porc cu taitei de casa
O delicioasa fiertura, care, servita cu smantana si verdeata, iti potoleste foamea pentru o zi intreaga. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Ciorba de fasole cu carnati si tarhon
Reteta adaugata de catre
evelyne in data de
2014-07-31
1 vot
din Descriere Ciorba de fasole cu carnati si tarhon
Ciorba de fasole boabe cu carnati, tarhon si smantana, presarata cu patrunjel verde.
Ingrediente
- 500 g de fasole alba;
- 300 g de carnati afumati;
- 1 lingura de faina;
- 2 crengute de tarhon;
- 1 lingurita de zahar;
- 100 g de smantana;
- ulei;
- otet;
- 1 legatura de patrunjel verde;
- sare.
Mod de Preparare Ciorba de fasole cu carnati si tarhon
- fasolea se alege si se pune la inmuiat de seara pana dimineata; a doua zi, se scurge de apa in care a stat si se pune la fiert in 3 l de apa rece, impreuna cu tarhonul;
- dupa ce a dat cateva clocote, apa se arunca si se inlocuieste cu alta, neaparat fierbinte;
- cand fasolea este aproape fiarta, se adauga carnatul taiat bucati potrivite;
- din faina si ulei se face un rantas usor, in care se adauga zaharul si se subtiaza cu apa din oala in care fierbe fasolea;
- dupa ce fasolea si carnatul sunt fierte, se scoate tarhonul si se adauga rantasul, amestecand si lasand sa mai fiarba cateva minute;
- se acreste apoi cu otet dupa gust si se adauga smantana; se potriveste de sare si se stinge focul;
- la masa, se presara deasupra patrunjel verde.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.