Ciorba ca in Bihor
O fiertura gustoasa de legume, servita cu smantana si tarhon. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Ciorba ardeleneasca
Ciorba cu carne de porc, smantana si tarhon, cum numai in Ardeal poti manca.
Ingrediente
- 1 kg de carne de porc;
- 250 g de morcovi;
- 250 g de ceapa;
- 250 g de albitura (radacina de patrunjel, pastarnac, telina);
- 100 g de orez;
- 3 oua;
- 50 g de faina;
- 500 g de smantana;
- 2 legaturi de patrunjel;
- 2 legaturi de tarhon;
- 50 g de sare.
Mod de Preparare Ciorba ardeleneasca
- carnea se pune la fiert in apa rece cu sare;
- cand da in fiert, se spumeaza si se adauga zarzavatul intreg;
- orezul se fierbe separat;
- cand se desprinde carnea de pe os, se adauga si orezul si se mai fierbe 5 minute;
- galbenusurile, faina si smantana se bat si se subtiaza cu ciorba, apoi se adauga fierturii;
- tarhonul se opareste si se toaca marunt, patrunjelul se toaca si el;
- verdeata se adauga in ciorba, amestecandu-se incontinuu;
- se acreste si se sareaza dupa gust.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Bunica mea este ardeleanca si am avut ocazia sa mananc aceasta ciorba preparata de un ardelean veritabil. Pot spune ca nimic nu se compara cu mancarea ardeleneasca. Incercati si va veti convinge