Pui cu smantana
Preparat in sos de smantana si presarat cu marar tocat, puiul devine delicios. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Camionul lui Mos Craciun
O prajitura fantezie din chec bicolor, cu bomboane si jeleuri colorate, pe un pat de frisca alba ca zapada, de mare efect pe masa de Craciun.
Ingrediente
- 300 g de faina;
- 200 g de zahar;
- 150 ml de lapte;
- 100 ml de ulei;
- 2 oua;
- 1 plic de praf de copt;
- 1 lingura de cacao;
- 150-200 g de unt;
- 300 g de frisca;
- 100 g de bomboane colorate;
- 100 g de jeleuri colorate;
- cativa biscuiti rotunzi, cu crema.
Mod de Preparare Camionul lui Mos Craciun
- ouale, zaharul si uleiul se mixeaza intr-un vas; se toarna peste laptele si se amesteca pana se topeste zaharul;
- se adauga faina si praful de copt stins cu putin otet, mestecandu-se usor;
- jumatate din compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina; restul se amesteca cu praful de cacao, dupa care se toarna in aceeasi forma; se trece apoi cu lingura prin amestec, astfel incat sa se obtine un chec combinat;
- se coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 30-35 de minute;
- dupa ce checul bicolor s-a racit, se decupeaza dintr-un sfert cabina camionului, apoi remorca si marginile acesteia, care se lipesc peste cu unt;
- se fixeaza apoi farurile, tot cu unt, din doua jeleuri rosii, iar ferestrele camionului se fac din cateva jeleuri verzi; din bomboanele colorate se face o margine frumoasa pentru remorca;
- biscuitii se desfac, lipindu-se pe partea cu crema cate o bombonica, iar apoi, cu totul, de camion;
- se aseaza frisca pe un platou si deasupra camionul din chec, iar remorca se umple cu dulciuri.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.