Rulada cu mere moldoveneasca
Rulada cu mere si stafide, servita cu zahar pudra si scortisoara. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Budinca de spanac, urzici si dovlecei
Reteta adaugata de catre
admin in data de
2014-03-27
1 vot
din Descriere Budinca de spanac, urzici si dovlecei
Budinca de spanac, urzici si dovlecei, cu telemea si rondele de rosie.
Ingrediente
- 300 g de dovlecei mijlocii;
- 500 g de spanac;
- 500 g de urzici;
- 2 cepe;
- 5-6 oua;
- 4 linguri de ulei;
- 150 g de telemea de vaca;
- 1 rosie;
- 60 g de unt;
- 60 g de faina;
- 500 ml de lapte;
- sare.
Mod de Preparare Budinca de spanac, urzici si dovlecei
- dovleceii se decojesc, se taie rondele si se fierb in apa cu putina sare;
- spanacul si urzicile se curata, se spala si se fierb in vase diferite, apoi se scurg si se toaca;
- se topesc 50 g de unt intr-un castron, se adauga 50 g de faina, se omogenizeaza si se toarna treptat laptele, amestecand energic pana se obtine un sos gros, care, dupa ce s-a racit, se mixeaza cu ouale batute, branza rasa si sare dupa gust;
- ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in doua linguri de ulei incins;
- intr-un alt vas, se calesc in restul de ulei spanacul si urzicile; dupa ce s-au calit, se ia vasul de pe foc, iar odata racite, se incorporeaza trei sferturi din sosul alb;
- se unge cu unt si se tapeteaza cu faina un vas termorezistent, in care se aseaza un strat de dovlecei, peste care se toarna amestecul cu spanac si urzici, se acopera cu dovleceii ramasi, iar deasupra se intinde sosul alb ramas si se pun rondele de rosie;
- se coace budinca la foc moderat, in cuptorul preincalzit, sau se fierbe la bain-marie, pentru aproximativ 45 de minute;
- se portioneaza si se scoate din forma cand a ajuns la temperatura la care poate fi consumata.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.