7,297 oferte
3,178 obiective

Budinca de cascaval

Reteta adaugata de catre admin in data de 2016-07-31
10.0/10 din 2 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Budinca de cascaval

Budinca din cascaval, lapte si oua, pregatita la cuptor.

Ingrediente

  • 400 g de cascaval;
  • 4 oua;
  • 4 linguri de faina;
  • 400 ml de lapte;
  • 150 g de unt;
  • 4 linguri de pesmet;
  • sare si piper.

Mod de Preparare Budinca de cascaval

  • faina se dizolva in lapte si se pune la fiert la foc mic, amestecand continuu, pana cand sosul alb se ingroasa;
  • se adauga 125 g de unt si se mai lasa sa fiarba inca 1 minut;
  • cascavalul se rade, iar albusurile se despart de galbenusuri si se bat spuma tare;
  • cand sosul alb s-a racit, se incorporeaza treptat galbenusurile, jumatate din cantitatea de cascaval, spuma de albusuri, sare si piper dupa gust;
  • se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet un vas termorezistent, in care se toarna compozitia obtinuta si se presara restul de cascaval;
  • vasul se introduce in cuptorul incins si se coace budinca timp de 25 de minute, la foc mijlociu, pana se rumeneste.

+ adauga comentariu pentru Budinca de cascaval COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania