SkyTrip

Dumbrava minunata a zilelor noastre

Dragi parinti, copii si bunici din toate colturile tarii, sa stiti ca nu demult m-am intalnit cu Lizuca si Patrocle. Mare mi-a fost bucuria, pentru ca mi-au aratat un loc special, fara varsta, bogat in lucruri frumoase - Etno-Tehno Parcul din cadrul Muzeului ASTRA din Sibiu-

Acest „muzeu al copiilor” a luat fiinta din dorinta initierii acestora in tehnicile traditionale folosite in satul romanesc, dar si pentru a le oferi ocazia de a patrunde in universul civilizatiei populare traditionale. Constituit din trei pavilioane de lemn pentru joaca si indemanare, parcul-muzeu mai cuprinde o platforma pentru dans si alta, de prezentare a unor instalatii hidraulice in miniatura si a catorva mijloace de transport din vechime la scara mica.

Desene, jocuri distractive si interactive, ateliere de povesti care surprind magia morilor, a gospodariilor taranesti si obiectelor traditionale, ateliere de pictura pe sticla, lectii de agricultura, natura, libertate si multe alte motive de zambit pentru copilul tau si pentru copilul din tine, gasesti aici, la Etno-Tehno Parc. Nu simti cum trece timpul, pentru ca activitatile sunt specifice fiecarei grupe de varsta, cunostintelor, deprinderilor, si se desfasoara cu ajutorul unor materiale diverse – carti de colorat, abecedar si dictionar etnologic, cuburi cu imagini, puzzle si lego-uri, materiale de constructie miniaturale. Despre Abecedarul si Dictionarul Etnologic putem spune ca se adreseaza atat copiilor si parintilor, cat si cadrelor didactice care doresc sa fie alaturi de cei mici in dezvoltarea interesului pentru cunoasterea patrimoniului tehnic traditional si a ocupatiilor poporului roman de-a lungul timpului.

Cam atat e de dezvaluit, restul ramane sa descoperiti cu mic, cu mare, la locul faptelor, pe Calea Rasinari, Padurea Dumbrava.

Diana Petrut