Articole recente
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Top Obiective
Pui inabusit cu saramura de rosii
Pui inabusit in saramura de rosii cu piper, ardei iute si usturoi pisat. ...
Bilete de Avion
Bulz de 20 metri,la Festivalul Branzei si Tuicii din Rasinari. Vezi programul!
Primaria comunei Rasinari din judetul Sibiu organizeaza in acest weekend a VIII-a editie a Festivalului Branzei si Tuicii. Evenimentul isi propune sa promoveze produsele traditionale romanesti din Marginimea Sibiului. „Bulzul festivalului” este una dintre principalele atractii ale acestui eveniment.
Pe 27 si 28 august 2011, producatorii de branza si tuica din Rasinari, dar si din alte locuri din regiune, isi expun produsele pentru a fi gustate si cumparate. Festivalul debuteaza sambata dimineata, la ora 10:00, cu targul producatorilor de branza si tuica. La ora 11:00, este programat un seminar cu tema „Dezvoltarea Marginimii Sibiului, in colaborare cu Asociatia Gal Marginimea Sibiului.
Deschiderea oficiala a festivalului are loc la ora 13:00. Invitatii speciali sunt Ana Munteanu, Elena Jurcanescu si Vasile Conea. La ora 21:30, este programat un foc de tabara.
Bulz de 20 de metri
Vizitarea standurilor de branza si tuica va continua duminica dimineata, incepand cu ora 10:00. La ora 14:00, incep pregatirile pentru „Bulzul festivalului”, un produs traditional pentru degustat din specialitatea festivalului. Confom edilului din Rasinari, locuitorii si angajatii primariei vor incerca sa faca un bulz lung de 20 de metri, pe care il vor imparti gratuit cu cei prezenti la festival.
Festivalul continua duminica cu programe artistice si dansuri. La ora 21:30, un foc de artificii va inchide editia din acest an a Festivalului Branzei si Tuicii.
Rasinari este cunoscuta in toata tara pentru calitatea branzei care se produce aici si pentru mostenirea culturala bine pastrata de generatii. An de an, sibienii si turistii sositi pe aceste meleaguri au ocazia sa deguste branza pregatita de ciobani si tuica facuta la cazan.
Pe 27 si 28 august 2011, producatorii de branza si tuica din Rasinari, dar si din alte locuri din regiune, isi expun produsele pentru a fi gustate si cumparate. Festivalul debuteaza sambata dimineata, la ora 10:00, cu targul producatorilor de branza si tuica. La ora 11:00, este programat un seminar cu tema „Dezvoltarea Marginimii Sibiului, in colaborare cu Asociatia Gal Marginimea Sibiului.
Deschiderea oficiala a festivalului are loc la ora 13:00. Invitatii speciali sunt Ana Munteanu, Elena Jurcanescu si Vasile Conea. La ora 21:30, este programat un foc de tabara.
Bulz de 20 de metri
Vizitarea standurilor de branza si tuica va continua duminica dimineata, incepand cu ora 10:00. La ora 14:00, incep pregatirile pentru „Bulzul festivalului”, un produs traditional pentru degustat din specialitatea festivalului. Confom edilului din Rasinari, locuitorii si angajatii primariei vor incerca sa faca un bulz lung de 20 de metri, pe care il vor imparti gratuit cu cei prezenti la festival.
Festivalul continua duminica cu programe artistice si dansuri. La ora 21:30, un foc de artificii va inchide editia din acest an a Festivalului Branzei si Tuicii.
Rasinari este cunoscuta in toata tara pentru calitatea branzei care se produce aici si pentru mostenirea culturala bine pastrata de generatii. An de an, sibienii si turistii sositi pe aceste meleaguri au ocazia sa deguste branza pregatita de ciobani si tuica facuta la cazan.
Etichete: Festivalul Branzei si Tuicii Rasinari bulz
"Bulz de 20 metri,la Festivalul Branzei si Tuicii din Rasinari. Vezi programul!" citeste si:
-
"Pita Cetatii" - painea cu sapte colturi care promoveaza Alba Iulia
30 Mai 2016 -
Descoperire arheologica unica in Romania: un templu urias vechi de 7.000 de ani, gasit pe malul Prutului
11 Iulie 2016 -
Fosile marine cu o vechime de 70 de milioane de an, gasite din intamplare de o echipa de muncitori in Muntii Cozia
21 Octombrie 2016 -
Novacul afumat din Tara Barsei, al patrulea produs traditional romanesc protejat la nivel european
07 Aprilie 2017 -
Incursiune in Lumea Apelor
15 Iunie 2017 -
Inca o mocanita din Transilvania si-a reluat traseul
20 Mai 2016 -
Pentru amatorii de senzatii tari: Canyoning in Cheile Cetii
12 Mai 2017
Fii primul care comenteaza asta.